AMT

SLIK BLE HELT NYE FINSKE KVALITETSBÅTER FØDT

Å skape et eget båtsortiment var for fabrikken og daglig leder Aimo Mustonen en drøm som hadde vært i tankene en lang stund. Modellspekteret skulle allerede ved lansering være båter med høyere kvalitet enn de eksisterende 5-6 meters båtene. I tillegg skulle båtene leveres med utenbordsmotor og komplett utstyrspakke. Dette for at det skulle være så ubesværlig som mulig å starte med et nytt båtmerke. Utfordringen var hard, og det gjorde lanseringen uvanlig og interessant.

Strategien for å produsere et nytt og unikt båtsortiment var avgjort – Mustonen hadde en klar visjon om hvordan dette skulle skje. Konstruksjons- og produksjonspersonalet hadde mer enn 30 års erfaring med båtproduksjon for flere anerkjente finske båtmerker. Det motiverte personalet ventet på riktig anledning for å gjøre noe helt nytt og spennende.

To meget moderne båtfabrikker i Kontiolahti vil kunne produsere 1600 båter årlig. For at båtene skal bli et høykvalitetsprodukt i alle detaljer, så er det nødvendig å koble AMT båtene til markedets mest robuste og pålitelige utenbordsmotorer. Det naturlige første valget var derfor Honda Marine, gjennom det mer enn 100 år gamle selskapet Oy Brandt i Finland. Som båtspesialist tilbød OY Brandt seg å delta i konstruksjonen av båtene, og det mer enn 50 år gamle selskapet AS Kellox i Norge kom raskt på banen. Fort opparbeidet man seg også et salgsnett som var ivrig i å sette i gang å selge.

Slik startet realiseringen av ny kvalitetstenkning i praksis. En ny båtbølge ble født. AMT- båter, som er klare til å gå foran i det finske og norske båtmarkedet.